Genel Başkandan

 
Birol GÖK'ün makalesini oku 

 
 

 

 

ÜYE KAYIT

 

 

 ÜYE KAYIT DÖKÜMAN

 

 

 ÜYE KAYIT VİDEO

 

 

DAYANIŞMA DİLEKÇESİ

 

 

ARŞİV
 
ARŞİV Alt Kategorileri
Fotoğraf Arşivi (0)
Haber Arşivi (30)
Video Arşivi (3)
 

  CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 97. YILI
CUMHURİYETİMİZİN İLANININ 97. YILI

29 Ekim 2020 Günü Cumhuriyetimizin 97. yılını Kutlayacağız. Türk milletinin yeniden doğuşu ile kurulan Cumhuriyet’in 97. yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşamaktayız.  Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk Milleti’nin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyet’in tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatılmasının herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğudur.

Türkiye Orman İşçileri Sendikası olarak büyük emeklerle, mücadelelerle, kanlarla kurulan bu Cumhuriyeti korumak, yaşatmak için elimizden gelen her şeyi yapacağız.

Türkiye Orman İşçileri Sendikası olarak orman işçilerimizin ve tüm halkımızın Cumhuriyet bayramını kutluyor saygı ve sevgiler sunuyoruz.

 


 
Eklenme Tarihi : 27.10.2020

  Bu yazıdan çıktı ver
 
 
  TÜRK-İŞ 1 MAYIS PROGRAMI
TÜRK-İŞ 1 MAYIS PROGRAMI

 TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu gelişmeleri değerlendirerek bu yıl “1 Mayıs”'ı, 81 ildeki bölge ve il temsilcilikleri tarafından düzenlenecek toplantılarla kutlanmasını kararlaştırdı 

TÜRK-İŞ Başkanlar Kurulu’nun 13 Mart 2020 tarihinde Ankara’da yapılan toplantısında, ülke ve çalışma hayatıyla ilgili gündemdeki konular görüşülmüştür. Başkanlar Kurulu toplantı sonrası açıklanan bildirisinde “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü”nün geçmiş yıllarda olduğu gibi tüm illerde ve merkezi düzeyde bir bölgede yapılmasını kararlaştırmış, bu yöndeki hazırlıkların gelişmeler değerlendirilerek Yönetim Kurulu tarafından yerine getirileceği” öngörülmüştü.

Dünyanın büyük bir bölümünde ve ülkemizde yayılan yeni koronavirüsün (Covid-19) günlük yaşamın birçok alanında olumsuz etkiye yol açtığı ve sağlık nedenleriyle ciddi tedbirler uygulandığı bilinmektedir.

TÜRK-İŞ Yönetim Kurulu gelişmeleri değerlendirerek bu yıl “1 Mayıs” kutlamasının, fiziksel mesafe kurallarına mutlak bir şekilde uyulmak şartıyla, 81 ildeki bölge ve il temsilcilikleri tarafından düzenlenecek toplantılarla yapılmasını kararlaştırılmıştır. Hazırlanan bildiri tüm işyerlerine gönderilecektir. Sendikalarımız, tüm sosyal medya hesapları üzerinden canlı yayınlar yaparak coşkuyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlayacaktır.

Konfederasyonumuz Yönetim Kurulu, 1 Mayıs 2020 tarihinde, Taksim Anıtına çelenk bırakmak için İstanbul Valiliği nezdinde girişimde bulunmuş ve gerekli başvuruyu yapmıştır.


 

 


 
Eklenme Tarihi : 26.04.2020

  Bu yazıdan çıktı ver
 
 
  30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFER
30 AĞUSTOS BÜYÜK ZAFER

 

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı! 30 Ağustos Zaferi, aziz milletimizin gücünün ortaya koyulması bakımından da büyük anlam ifade etmektedir. 26 Ağustos'ta başlayıp, 30 Ağustos'ta Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 92. yılını bugün kutluyoruz...

"30 Ağustos Zaferi, Türk Tarihi'nin en önemli dönüm noktasıdır. Ulusal tarihimiz çok büyük, parlak zaferlerle doludur, ama Türk Ulusu'nun burada kazandığı zafer kadar kesin sonuçlu, yalnız bizim tarihimize değil, dünya tarihine yeni bir akım vermekte kesin etkili bir meydan savaşı hatırlamıyorum. Besbelli ki yeni Türk Devleti'nin, genç  Cumhuriyeti'nin temeli burada sağlamlaştırıldı, ölümsüz yaşayışı burada taçlandırıldı. Bu alanda akan Türk kanları, bu göklerde uçuşan şehit ruhları, devletimizin, cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucularıdır."
 
Ay yıldızlı bayrağımızı özgürce dalgalandıran, bu bayrağın altında özgürce yaşamamıza sebep olan başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizden Allah razı olsun, mekanları cennet, ruhları şâd olsun. 
Zafer Bayramımız kutlu olsun.


 
 
 
  TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY'I ZİYARET
TÜRK-İŞ BAŞKANI ERGÜN ATALAY'I ZİYARET

 

Sendikamızın 14. Olağan genel kurulunda yenilenen yeni yönetim kurulu hep birlikte Türk-iş Konfederasyonu Sayın Ergün ATALAY'ı makamında ziyaret etti.

 


 
  Bu yazıdan çıktı ver  
 
  KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.
KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN.

Heyecan ve özlemle beklenen kutsal Kurban Bayramı geldi, hoşgeldin.

Türkiye orman işçileri sendikası olarak Mübarek bayram ulusumuza sağlık, huzur, mutluluk, bolluk ve bereket getirsin.

Başta orman işçisi kardeşlerimiz olmak üzere, Bayramın ülkemize, milletimize hayırlar getirmesini diliyoruz.


 
  Bu yazıdan çıktı ver  
 
  RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN
RAMAZAN BAYRAMI KUTLU OLSUN

 
Türkiye Orman İşçileri Sendikası olarak, Tüm islam aleminin ve Türk cumhuriyetlerinin mubarek ramazan bayramını kutalrız. Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir. Yarınlar niyettir. Dualarınız kabul olsun, sevdikleriniz hep sizinle olsun.. Bayramınız mübarek olsun... 


 
  YEVMİYE DÜŞÜKLÜĞÜ İTİRAZ DİLEKÇESİ
YEVMİYE DÜŞÜKLÜĞÜ İTİRAZ DİLEKÇESİ

Orman Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan programla yevmiyeleri eksik ve hatalı olarak tespit edilip düşük çıkarılan işçiler, ileriye dönük yasal haklarının kaybolmaması için aşağıdaki dilekçeyi çalıştıkları işyerlerine verebilirler.

 

DİLEKÇE ÖRNEĞİ                                                                                                                                                                 

………………………. MÜDÜRLÜĞÜNE

 

Yürürlükte bulunan 4. Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesinin Geçici 6. Maddesinde; “Bu toplu iş sözleşmesi kapsamında olup, çeşitli nedenlerle geçmiş yıllarda yevmiyelerinin hatalı uygulandığı ile ilgili olarak açılan ve Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin “geçici işçilikte geçen sürenin kıdem terfiine sayılmayan” ama “eksik zamların verilmesi gerektiği yönündeki” emsal içtihatları doğrultusunda işçilerden dava açmamaları veya açılmış dava varsa bu davadan feragat etmeleri kayıt ve şartıyla yevmiyeleri düzeltilerek işverence uygulama yapılır. Ancak bugüne kadar dava açarak lehte ya da aleyhte yevmiyesi düzeltilenler bu madde hükmünden yararlanamayacaktır.”  denilmektedir.

  Bu maddeye istinaden Müdürlüğünüz tarafından hazırlanan yevmiye döküm tablosu hatalıdır.

 Ayrıca, Müdürlüğünüz tarafından hatalı şekilde hesaplanan yevmiyelerden dolayı işçilerin ücretleri düşürülemez.

Bu husus gerek İş Kanunun 62. maddesinde; “İşçinin ücretinde indirim yapılamaz” hükme aykırı olduğu gibi Yargıtay 9. Hukuk Dairesinin 2009 / 33569 esas ve 2009 / 28586 kararında da; “Kurumun davacı işçiye göre sahip olduğu hesaplamaya ilişkin üstün donanımı ve ödeme miktarının belirlenmesinde uzmanlığı tartışılmazdır. İşçi iyi niyetlidir. Taraflar arasında ekonomik ve sosyal açıdan büyük bir fark vardır. O halde somut olayın özelliği itibariyle alacaklının ( yani işverenin ) zarara katlanması gerekir.” içtihadından da görüleceği üzere ücretimden kesinti yapılması hem adalete hem hukuka hem de Yargıtay kararlarına aykırı olacaktır. Yargıtay İçtihadı Birleştirme Büyük Genel Kurulunun 27.01.1973 gün 6 / 2 sayılı kararı ile Danıştay Büyük Genel Kurulunun 22.12.1973 gün 8 / 4 sayılı kararı da içerik olarak yukarıda varılan sonucu desteklemektedir.

 

 Mağduriyet yaşamamam ve Yargı yoluna başvurmamam için gerekli hassasiyetin gösterilmesini ve haksızlığa meydan verilmemesi hususunda;

 Gereğini arz ederim. … / 10 / 2014

 

ADI SOYADI

                                                                                                                                                                        İMZA 

 

 ADRES          :

……………………………………………….

 

                            DİLEKÇE ÖRNEĞİNİ BİLGİSAYARINA İNDİR


 
Eklenme Tarihi : 17.10.2014

  Bu yazıdan çıktı ver
 
 
 

Gelişmiş Arama
 
DUYURULAR
 

 

 

YAYINLARIMIZ

 

 

VİDEO GALERİSİ

 

 

 FOTOĞRAF GALERİSİ

 

 

FACEBOOK SAYFAMIZ

 

 

 

 

 

 

 

 

 
…::: TÜRKİYE ORMAN İŞÇİLERİ SENDİKASI :::…